Groene tagliatelle met spinazie

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 837 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pluk de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes grondig en laat de helft ervan, met het aanhangend spoelwater en een beetje zout, op een vrij hoog vuur in een pan met deksel slinken
  2. Laat de spinazie uitlekken en in een vergiet afkoelen
  3. Knijp het overtollige vocht eruit en hak de groente op een snijplank fijn
  4. Stort de bloem op een werkvlak, maak middenin een kuiltje en breek de eieren erin
  5. Strooi wat zout aan de buitenkant
  6. Vermeng de eieren geleidelijk met de bloem, voeg de spinazie toe en kneed alles tot een elastisch deeg
  7. Wikkel het in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast
  8. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes
  9. Stoom de rest van de spinazie in een stomer en druk het vocht eruit
  10. Rol het deeg verschillende keren door de pastamachine, zodat u niet te dunne vellen krijgt en rol ze dan door de tagliatellestand, onder regelmatig bestrooien met bloem
  11. Laat ze in een pastazeef drogen
  12. Fruit de knoflook in de boter en roer de spinazie erdoor
  13. Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  14. Kook de tagliatelle in 3 minuten gaar
  15. Giet ze af en roer ze door de spinazie
  16. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha