Knoflook-pompoenravioli

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2260 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Draai bloem, eieren, zout en de koriander in de keukenmachine tot het goed gemengd is
  2. Kneed het dan 5 minuten
  3. Wikkel in plastic folie en leg 20 minuten in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 200°
  5. Leg de knoflook op de bakplaat en zet 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn
  6. Stoom de pompoen in 5-8 minuten gaar en laat goed uitlekken
  7. Pel de knoflook en pureer met de pompoen, Ricotta en tomaten, breng op smaak met peper
  8. Verdeel de pasta in 4 stukken en rol ze (in de pastamachine) zo dun mogelijk uit
  9. Leg op een schone droge theedoek tot ze iets gedroogd zijn
  10. Steek er dan 36 gekartelde rondjes uit van 7 cm doorsnee
  11. Schep een theel
  12. vulling op 18 rondjes, bevochtig de randen met wat water en leg er een pastarondje op
  13. Druk de randen stevig aan
  14. Breng een pan met ruim water aan de kook, laat de ravioli 3-4 minuten zachtjes koken
  15. Afgieten en goed uit laten lekken
  16. Schep om met de olie van de zongedroogde tomaten, garneer met wat takjes koriander en serveer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha