Lasagne met Gueuzebier

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1308 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt 50 gr boter, voeg de bloem toe, roer goed door en laat de roux op laag vuur 2 minuten zachtjes pruttelen
  2. Schenk er al roerend de helft van de melk bij en breng de saus al roerend aan de kook
  3. Voeg beetje voor beetje de rest van de melk en de helft van de Gueuze toe en blijf roeren tot de saus kookt en mooi gebonden is
  4. Maak de saus pittig met peper, wat zout en nootmuskaat en laat haar op laag vuur 10 minuten zachtjes koken
  5. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen
  7. Houd een paar ringetjes apart
  8. Snijd de kipfilet in stukjes
  9. Verhit de rest van de boter en bak de kip al omscheppend in ± 5 minuten bruin
  10. Voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak ze 5 minuten mee
  11. Voeg de gezeefde tomaten, de rest van de Gueuze, 1 1/2 dl heet water, veel peper en wat zout toe en breng het mengsel aan de kook
  12. Schep 1/3 deel van de witte saus door het preimengsel
  13. Verdeel 1/3 deel van de preisaus en 1/3 deel van de ham over de bodem van een ovenschaal, bestrooi dit met 1/4 deel van de kaas en verdeel er 1/3 deel van de lasagne over
  14. Ga door met het maken van laagjes tot alle preisaus, ham en lasagne zijn opgebruikt en verdeel er de rest van de witte saus en de rest van de kaas over
  15. Bak de lasagne in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar
  16. Garneer met de achtergehouden fijngesneden prei

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha