Lasagne met tomaten gehakt en kaas

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1244 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak het gehakt in een braadpan en roer het los
  2. Voeg de knoflook, basilicum, zout, gepelde tomaten, tomatenpuree en wijn toe
  3. Laat dit alles 1/2 uur zonder deksel pruttelen en roer af en toe om
  4. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout en laat ze op een schone theedoek op het aanrecht afkoelen
  5. Klop de eieren los, voeg de Hüttenkäse, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en meng alles goed
  6. Laat de Mozzarella op een zeef uitlekken en snijd ze dan in dunne plakjes
  7. Bestrijk een vierkante of rechthoekige ovenschotel met boter en bekleed de bodem met lasagnevellen
  8. Strijk hierop een laag kaasmengsel en leg daarop plakjes Mozzarella
  9. Leg hierover een laag vleesmengsel en daarna weer een laag lasagnevellen
  10. Herhaal dit tot alles op is
  11. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven (200°C of gasoven stand 4) en laat het gerecht minstens 45 minuten doorwarmen
  12. Serveer met stokbrood en/of een frisse salade
  13. De rest van de wijn kunt u erbij opdrinken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha