Lasagne van koolrabi en paksoi

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2610 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en snijd ze in flinterdunne plakken
  2. Snijd de groene blaadjes van de koolrabi in reepjes
  3. Verhit 30 gr boter en bak de koolrabi hierin ± 5 minuten
  4. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe, strooi er de bloem over, schep even om en schenk er de melk en de slagroom over
  5. Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur ± 10 minuten koken
  6. Snijd de bladeren van de paksoi langs de steel weg en snijd de stelen in stukjes van 2 cm
  7. Snijd de paksoibladeren in reepjes en kook ze ± 1 minuut in ruim kokend water met zout
  8. Bak de sjalotten ± 3 minuten in 20 gr boter en bak de paksoistelen ± 4 minuten mee
  9. Laat het koolrabimengsel iets afkoelen en meng het met de paksoibladeren en het sjalotmengsel
  10. Kook de lasagnevellen ± 5 minuten in ruim kokend water met zout en olie, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken
  11. Lasagne opbouwen: Verwarm de oven voor op 180°C
  12. Leg 3 lasagnevellen op de bodem van de schaal en verdeel hierop 1/3 deel van het koolrabimengsel
  13. Verdeel daarover 1/3 van de tomatenreepjes en strooi er 1/3 deel van de kaas over
  14. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag lasagnevellen
  15. Roer de crème fraîche met de eidooier los en strijk dit over de bovenste lasagnevellen
  16. Bak de lasagne 40-45 minuten in het midden van de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha