Macaroni-timbaaltje met tomaten-basilicumsaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1097 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175°C voor en vet 4 hoge ovenvaste schaaltjes met olie in
  2. Kook de macaroni in ruim kokend water gaar en laat ze kort uitlekken
  3. Klop de eieren met de zure room en de melk los, roer er de kaas, de gehakte peterselie, 1 teentje knoflook uit de pers en zout en peper naar smaak bij en schep de macaroni erbij
  4. Verdeel dit over de ovenschaaltjes
  5. Plaats de schaaltjes in een grotere ovenschaal en vul deze tot 1 cm onder de rand met kokend water
  6. Zet de schaal zo in de oven en stoom de timbaaltjes middenin de oven in 45 minuten gaar
  7. Pers de rest van de knoflook uit en fruit die met de pijnboompitjes in de olijfolie
  8. Roer de tomaatstukjes met het vocht erbij en laat 10 minuten stoven
  9. Breng op smaak met een flinke draai peper en wat zout en roer er van het vuur de geknipte basilicum bij
  10. Stort de timbaaltjes op borden en schep de saus erover
  11. Lekker met gegrilde lamskoteletjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha