Pasta met kokkels

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1571 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de kokkels onder stromend water; gooi de gebroken en lege schelpen weg
  2. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Hak de sjalotten fijn en fruit ze in een grote en hoge pan in 4 eetlepels olie, tot ze glazig worden
  4. Voeg er de kokkels, de bouillon en de wijn aan toe, zet het deksel op de pan en laat 3 minuten koken
  5. Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoger
  6. Voeg de tomatenpuree toe en na 2 minuten ook de verse met zout gekruide tomaten
  7. Laat verder koken tot alle kokkels zijn geopend
  8. Haal de helft van de schelpen weg en doe de weekdieren zelf in de saus
  9. Kruid met peper en zout
  10. Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en voeg ze (met nog wat vocht) aan de saus toe
  11. Meng alles goed door elkaar en strooi er wat peterselie over
  12. Serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha