Pasta met paddestoelenei en mousselinesaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1134 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olie en bak de sjalot en de knoflook hierin glazig
  2. Voeg de paddestoelen toe en bak alles op hoog vuur tot de paddestoelen geen vocht meer loslaten
  3. Blus af met de witte wijn en breng op smaak met peper, zout, de peterselie en de truffelolie of -boter
  4. Laat de wijn-edik inkoken tot er nog 1 eetlepel over is
  5. Klop de eidooiers in een kom los en klop de edik erdoor
  6. Zet de kom in een pan heet water en schenk al kloppend de boter bij het eimengsel, eerst druppelsgewijs, later met een dun straaltje
  7. Blijf kloppen tot een mooie gebonden saus ontstaat
  8. Klop de slagroom halfstijf, spatel hem door de saus en breng op smaak met peper en zout
  9. Vet 4 kleine schaaltjes in met olie of pancoating, leg hier stevig plasticfolie in en vet ook deze kookzakjes in
  10. Verdeel het paddestoelenmengsel over de 4 schaaltjes, breek in elk schaaltje een ei en houd de dooier heel
  11. Draai het folie een paar maal om, zodat het strak om de inhoud komt te zitten en een buideltje ontstaat
  12. Bind de pakketjes dicht en pocheer ze 4 minuten in kokend water
  13. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar
  14. Presentatie: Bak de plakjes pancetta krokant
  15. Schep de pasta in het midden van 4 diepe, voorverwarmde borden
  16. Verwijder het folie en leg het paddestoelenei op de pasta
  17. Schenk de mousselinesaus rondom en garneer met een plakje pancetta

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha