Pasta met pesto

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1611 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pluk de basilicumblaadjes af, spoel ze en bewaar er enkele voor het garnituur
  2. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn
  3. Doe de basilicumblaadjes, de knoflooksnippers, de pijnboompitten en de marjolein in een vijzel en plet alles tot een gladde pasta
  4. Rasp de pecorino en meng 100 gr door deze pasta
  5. Roer er vervolgens, langzaam en afwisselend, 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels warm water door
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water met de rest van de olijfolie
  8. Giet de pasta af en roer er de pesto door
  9. Verdeel het gerecht over 4 diepe borden, bestrooi met de rest van de pecorino en versier met een blaadje basilicum
  10. Serveer dit gerecht met een glaasje chianti
  11. Pesto: Pureer 60 gr basilicum, 2 gr pijnboompitten, 2 teentjes knoflook en 7 eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine tot een dikvloeibare saus
  12. Roer er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha