Pasta met pomodoribasilicumsaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 888 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel voor de saus de sjalotjes en snijd ze fijn
  2. Snijd het spek in fijne blokjes
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  4. Snijd de kipfilet in reepjes
  5. Breng een pan met ruim water met een scheutje olijfolie en zout aan de kook
  6. Kook de pasta hierin volgens voorschrift beetgaar
  7. Giet hem af en laat uitlekken
  8. Verhit in een braadpan voor de saus 2 eetlepels olijfolie en fruit de sjalot en de spekblokjes erin; schenk de wijn erbij en laat deze op halfhoog vuur inkoken
  9. Bak intussen in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie de kipreepjes gaar en lichtbruin
  10. Laat ze uitlekken
  11. Voeg de wijn en pomodoribasilicum met de champignons aan het spekmengsel toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen
  12. Schep de kipreepjes en de pasta door de saus en verwarm alles kort
  13. Schep de pasta op vier verwarmde borden en geef er een gemengde sla komkommer bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha