Pasta met scampi broccoli en asperges

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2198 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn
  2. Hak de tuinkers zeer fijn
  3. - Snij de broccoli in kleine roosjes
  4. - Kook de eieren hard (10 min
  5. ), laat afkoelen, pel en snij in partjes
  6. - Laat de asperges oppervlakkig ontdooien gedurende 15 min
  7. op kamertemperatuur en snij ze in stukjes van 3 cm
  8. - Leg de diepgevroren scampi's 2 min
  9. in heet water, pel en dep droog
  10. Enkele uren vooraf (15 min
  11. ) 1
  12. Breng 3 L water aan de kook met de 2 bouillonblokjes
  13. Voeg de pasta toe en laat 5 min
  14. koken
  15. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals 5 min
  16. koken
  17. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken
  18. Doe in een grote slakom
  19. 2
  20. Verhit 2 eetl
  21. olijfolie en bak de sjalot al roerend gedurende 2 min
  22. Voeg de scampi, de tijm en de paprika toe en bak al roerend gedurende 5 min
  23. Kruid met peper en zout, haal de scampi uit de pan en voeg ze bij de pasta
  24. 3
  25. Doe de asperges in dezelfde pan en giet er de witte wijn bij
  26. Dek af en laat 8 min
  27. sudderen
  28. Giet af en vang het kookvocht op
  29. Laat de asperges goed uitlekken en voeg ze bij de pasta
  30. 4
  31. Roer de mascarpone los met het kookvocht van de asperges
  32. Leng eventueel aan met wat water tot de saus lichtjes vloeibaar wordt
  33. Meng er de mosterd, de cayen nepeper en de fijngehakte tuinkers door
  34. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout
  35. Op het moment zelf (2 min
  36. ) 5
  37. Meng net voor het opdienen de mascarponedressing door de pasta salade en versier met de partjes hardgekookt ei

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha