Pasta met scampi brocolli en asperges

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1945 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Snipper de sjalot fijn
  2. - Hak de tuinkers zeer fijn
  3. - Snij de broccoli in kleine roosjes
  4. - Schil de asperges en snij ze in stukjes van 3 cm
  5. - Pel de scampi en dep droog
  6. Breng 3 l water aan de kook met de 2 bouillonblokjes
  7. Voeg de pasta toe en laat 5 min
  8. koken
  9. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals 5 min
  10. koken
  11. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken
  12. Doe in een grote slakom
  13. Verhit 2 eetl
  14. olijfolie en bak de sjalot al roerend gedurende 2 min
  15. Voeg de scampi, de tijm en de paprika toe en bak al roerend gedurende 5 min
  16. Kruid met peper en zout, haal de scampi uit de pan en voeg ze bij de pasta
  17. Doe de asperges in dezelfde pan en giet er de witte wijn bij
  18. Dek af en laat 8 min
  19. sudderen
  20. Giet af en vang het kookvocht op
  21. Laat de asperges goed uitlekken en voeg ze bij de pasta
  22. Roer de mascarpone los met het kookvocht van de asperges
  23. Leng eventueel aan met wat water tot de saus lichtjes vloeibaar wordt
  24. Meng er de mosterd, de cayennepeper en de fijngehakte tuinkers door
  25. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout
  26. Meng net voor het opdienen de mascarponedressing door de pastasalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha