Ratatouille cannelloni met kalkoen

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1722 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal eventuele pezen en beentjes of vet van de rauwe kalkoenborst en snijd ze in kleine brunoise van ± 1 1/2 cm
  2. Laat de brunoise in rijkelijk boter zweten, stoof ze kort en breng op smaak met peper en zout
  3. Neem de brunoise uit de pan en laat ze uitlekken (bewaar het stoofvocht)
  4. Was de courgettes, verwijder de kern en snijd ze in fijne brunoise
  5. Schil de aubergines en snijd ook die fijn
  6. Snijd de paprika's, al dan niet geschild, in fijne brunoise
  7. Versnipper 1 ui
  8. Pel de tomaten, snijd ze in 4 stukken en verwijder de zaadjes
  9. Plet de knoflook, hak de andere ui fijn en laat hem in een klontje boter of stoofvocht van de kalkoen zweten
  10. Voeg de courgette, de aubergine en de paprika toe en stoof alles mee
  11. Voeg de tomaten toe en laat alles samen sudderen
  12. Breng op smaak met peper en zout
  13. Bevochtig het mengsel met de witte wijn, laat het even uitkoken en laat het dan gaar worden onder deksel
  14. Voeg hierbij de kalkoenbrunoise en meng alles goed
  15. Maak een béchamelsaus met 80 gr boter, 120 gr bloem en 2 liter melk
  16. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd de saus warm
  17. Kook de cannelloni of de lasagnevellen in kokend water met een klontje boter beetgaar en spoel ze af
  18. Vul de cannelloni met de ratatouille en schik ze op een bakplaat
  19. Als u met lasagnevellen werkt, kunt u ze na het vullen zelf tot een cannelloni oprollen
  20. Blijft er nog wat ratatouille over, dan vermengt u die met wat béchamelsaus en nappeert u een band in het midden over de cannelloni
  21. Doe wat gemalen kaas en een scheutje room bij de rest van de béchamelsaus en werk het geheel hiermee af
  22. Strooi er nog wat kaas over, warm het geheel goed door en gratineer onder de grill

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha