Spaghetti alla Bolognese I

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1066 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout gaar
  2. Vet intussen een ovenschaal met 1 eetlepel boter in
  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer die door de boter, voeg al roerend langzaam de melk toe en blijf roeren tot een glad gebonden vrij dikke saus is ontstaan
  4. Roer hier 3/4 van de kaas door en laat de saus nog ± 3 minuten zachtjes doorkoken
  5. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat de saus onder regelmatig roeren iets afkoelen
  6. Laat de spaghetti in een zeef uitlekken en doe hem terug in de pan
  7. Voeg aan 1/3 deel van de losgeklopte eieren peper toe en schep dit snel door de spaghetti
  8. Doe de spaghetti in de ovenschaal, druk hem licht aan en houd hem aangedrukt door er een plank met een gewicht op te zetten
  9. Verhit in een koekenpan de olijfolie en laat hierin de ui in ± 2 minuten zachtjes bakken
  10. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak dit al omscheppend ± 4 minuten
  11. Voeg vervolgens de tomaat, oregano, kaneel, basilicum, zout, peper, wijn, tomatenpuree, het laurierblad en de suiker toe en laat nog ± 4 minuten zachtjes doorbakken
  12. Neem de saus van het vuur en verwijder het laurierblad
  13. Klop met een garde de rest (2/3 deel) van de losgeklopte eieren door de kaassaus
  14. Schep de gehaktsaus op de spaghetti in de ovenschaal en druk dit licht aan
  15. Schep de kaassaus op de gehaktsaus, strijk het oppervlak glad en strooi de rest van de kaas erover
  16. Verwarm de oven op 225°C voor en bak de spaghettischotel in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar
  17. Neem de schotel uit de oven en laat hem ± 10 minuten wat afkoelen
  18. Snijd het gerecht dan in parten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha