Spaghetti met auberginesaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 814 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aubergines, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes
  2. Leg die naast elkaar op een snijplank en bestrooi ze met grof zout
  3. Zet de plank een beetje schuin, zodat het vocht kan weglopen en laat ze zo 1 uur uitlekken
  4. Spoel de aubergines snel met koud water af en dep ze met keukenpapier goed droog
  5. Verhit de olijfolie in een brede pan en frituur de plakjes aubergine
  6. Schep ze, als ze goudbruin zijn, uit de pan en laat ze in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken
  7. Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
  8. Snipper de basilicum fijn
  9. Pel de knoflook, snijd de teentjes in plakjes en fruit die in 3 eetlepels van de frituurolie tot ze licht beginnen te kleuren
  10. Voeg de tomaten en de basilicum toe, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen
  11. Kruid met peper en zout
  12. Kook de spaghetti al dente, giet ze af en schep ze op de borden
  13. Verwarm de aubergineplakjes even in de saus, roer de geraspte kaas erdoor en schep de saus over de pasta

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha