Spaghetti met courgettesaus appel en ham

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1017 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in blokjes
  2. Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis, snijd hem in kleine blokjes en besprenkel die met citroensap
  3. Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes
  4. Snijd de ham in blokjes
  5. Pel het sjalotje en snipper het fijn
  6. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalot en het kerriepoeder zachtjes ± 1 minuut
  7. Voeg de courgette toe en bak die, onder voortdurend omscheppen, ± 2 minuten mee
  8. Voeg het bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toe en laat de courgette afgedekt ± 5 minuten stoven
  9. Kook de spaghetti met zout in ± 8 minuten beetgaar
  10. Pureer de courgette met een staafmixer
  11. Schep er de crème fraîche, de appel, de paprika en de ham door en laat de saus afgedekt in ± 5 minuten warm worden
  12. Op smaak brengen met zout en peper
  13. Roer af en toe

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha