Spaghetti met inktvisjes

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 917 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de inktvis en snijd ze in stukjes
  2. Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes
  3. Pel de uien en snijd ze in partjes
  4. Pel de knoflook en pers de teentjes door de knijper
  5. Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en de knoflook hierin glazig
  6. Roer er de stukjes inktvis door, kruid ze met peper en zout en laat ze kort mee fruiten
  7. Blus af met de wijn
  8. Doe de tomaten in de pan
  9. Hak de rozemarijn fijn, kruid de tomaten hiermee en meng alles zorgvuldig door elkaar
  10. Laat op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen
  11. Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout al dente, giet af en laat uitlekken
  12. Roer de pasta door de saus en maal er nog wat peper boven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha