Tagliatelle met champignons en ham

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1030 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes
  2. Leg die in een ruime schaal, besprenkel met citroensap, dek af met geperforeerde folie en zet de schaal 4 minuten in een op de hoogste stand voorverwarmde magnetron
  3. Breng intussen voor de deegwaren lichtgezouten water met een klontje boter aan de kook
  4. Maak de saus
  5. Doe de boter in een diepe schaal en zet die 40 seconden in de magnetron op de hoogste stand, afgedekt met een velletje keukenpapier
  6. Roer er achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door
  7. Zet de schaal onafgedekt 4 minuten terug in de magnetron op de hoogste stand en roer af en toe door
  8. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  9. Stort intussen de tagliatelle in het kokende water
  10. Snijd de ham in blokjes en roer die samen met de champignons met het kookvocht door de saus
  11. Voeg er ook de gehakte kruiden aan toe en verwarm de saus nog enkele minuten op de hoogste stand
  12. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan
  13. Giet de tagliatelle af, verdeel die over 4 warme kommen of diepe borden, schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over
  14. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha