Tagliatelle met zalmsteak en zwarte olijven

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1068 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de zalm buiten de koelkast
  2. Laat de fond en de wijn in een hoge pan op hoog vuur tot ± 1 dl inkoken
  3. Snijd de boter in blokjes en klop die er met een staafmixer of garde door
  4. Breng in een pan water met een beetje zout en 1/2 eetlepel olie aan de kook en kook de tagliatelle in ± 8 minuten beetgaar
  5. Verwijder het groene gedeelte van de prei (wordt niet gebruikt), was de prei, snijd ze in de lengte in repen van ± 1 cm en snijd deze repen in stukken van 5 cm
  6. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de prei al omscheppend ± 2 minuten
  7. Snijd de olijven in reepjes
  8. Verwarm 4 borden voor
  9. Verdeel de zalm in stukjes
  10. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken
  11. Verwarm de saus opnieuw en roer er de slagroom door
  12. Schep de tagliatelle in het midden van de borden, schep de preireepjes eromheen, leg de zalmstukjes op de tagliatelle en verdeel er de saus over
  13. Garneer met reepjes zwarte olijven

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker23 mrt 2008 om 19:39 Reageer

    ik heb dit recept gemaakt ,het was heel lekker ,jammer dat er niet bij staat wat er met de moet gebeuren ,ik heb hem gepocheerd in de fond en erna in stukjes bij de saus gedaan

  • Bezoeker23 mrt 2008 om 19:43 Reageer

    ik bedoel ,wat er met de zalm moet gebeuren ,sorry


Reageer zelf op dit recept

kaptcha