Volkorenravioli met spinazie en pijnboompitten

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1243 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stort de bloem op een werkvlak, maak een kuiltje middenin, breek de eieren erin, giet er een beetje olijfolie bij, bestrooi met zout en kneed alles tot een glad deeg
  2. Bestuif met bloem, wikkel het in folie en laat 1 uur in de koelkast rusten
  3. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes grondig en laat ze uitlekken
  4. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn
  5. Fruit ze glazig in 50 gr boter en voeg de tijm en de rozemarijn toe
  6. Voeg de spinazie toe, kruid met peper, zout en cayennepeper en laat zachtjes stoven tot het meeste vocht is verdampt
  7. Laat de spinazie afkoelen en hak hem fijn
  8. Prak de geitenkaas met een vork fijn en meng die door de spinazie
  9. Rol het deeg verschillende keren uit, maar niet al te dun
  10. Schep op een met bloem bestoven vel, ± 4 cm van elkaar, telkens 1 eetlepel farce
  11. Bestrijk de tussenruimten met water, klap de andere helft erop en druk de tussenruimten met de vingers goed aan
  12. Snijd de ravioli met een gekarteld deegradertje uit
  13. Breng water aan de kook met wat zout en kook de ravioli ± 8 minuten
  14. Smelt de rest van de boter in een pannetje, roer de pijnboompitten erdoor en laat ze in 2 minuten zacht worden
  15. Klop het citroensap erdoor en schep de boter-citroensaus en de pijnboompitten op de ravioli

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha