Wortel-tagliatelleschotel

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 898 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar
  2. Pel en rasp de ui
  3. Schrap de wortelen en rasp ze fijn
  4. Vet een ovenschaal met een inhoud van ± 3 liter met wat boter
  5. Klop de eieren los
  6. Verwarm de oven voor op 150°C
  7. Smelt de rest van de boter, voeg de bloem toe en laat dit mengsel op laag vuur uitbruisen en lichtgeel kleuren
  8. Roer de melk en de Room Culinair door elkaar en schenk al roerend beetje bij beetje de melk bij het bloemmengsel
  9. Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar binden
  10. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren door de saus
  11. Roer er vervolgens 100 gr van de kaas, de seasoningmix en peper door
  12. Houd 1/3 deel van de saus apart en schep de ui en de wortel door de rest van de saus
  13. Verdeel 1/3 deel van het wortelmengsel over de bodem van de ovenschaal en dek deze laag af met 1/3 deel van de tagliatelle
  14. Herhaal dit met de rest van het wortelmengsel en de tagliatelle
  15. Dek de bovenkant af met de achtergehouden saus en de rest van de kaas
  16. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar
  17. Lekker met een groene salade en een eenvoudige witte wijn

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha