Zeeduivel met kruidenkorst op zuiderse pasta met s

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2074 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix voor de kruidenkorst de helft van de peterselie, de helft van de kervel en de helft van de waterkers samen met een beetje olijfolie, de mosterd en het paneermeel
  2. Kruid af met peper en zout
  3. Bestrijk de stukken zeeduivel hiermee
  4. Pel de scampi's en verwijder het damkanaal
  5. Stoof voor de saus 2 sjalotten aan met de selderblaren, tijm en laurier
  6. Blus af met de witte wijn en laat die voor 2/3 inkoken
  7. Voeg de room toe en laat even inkoken
  8. Zeef de saus en kruid af met peper en zout
  9. Mix op het laatste de andere helft van de peterselie, waterkers en kervel onder de saus en zeef hem net voor het opdienen
  10. Je doet dit best op het laatste om ervoor te zorgen dat de groene kleur behouden blijft
  11. Kook de pasta beetgaar en stoof ondertussen de laatste sjalot aan, pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes die je mee aanstooft
  12. Voeg de selder en courgette toe
  13. Snij de zongedroogde tomaat en olijven grof en voeg die ook toe
  14. Voeg nu de pasta toe en stoof hem mee aan op een zacht vuurtje
  15. Gaar ondertussen de zeeduivel 8 minuten op 180 graden
  16. Snij alle overige kruiden grof en voeg ze samen met een scheutje balsamico, peper en zout aan de pasta
  17. Bak kort de scampi's gaar en schik alles op bord
  18.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha