lasagne met kaassaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1155 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de courgette in kleine stukjes
  2. Maak de prei schoon en snijd het witte en groene gedeelte in smalle ringen
  3. Kook de sperziebonen en de tuinbonen 5 minuten in water met wat zout
  4. Voeg de courgette en de prei toe en kook die 2 minuten mee
  5. Giet de groenten af en roer er 10 gr boter, de basilicum en wat peper door
  6. Smelt de rest van de boter, roer de bloem erdoor en laat het mengsel ± 1 minuut doorpruttelen
  7. Roer er vervolgens scheutje voor scheutje de slagroom door en laat de saus ± 5 minuten zachtjes koken
  8. Roer er 2/3 deel van de geraspte kaas door en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat
  9. Schep wat saus in een ruime schaal, verdeel er wat van de groenten over en dek het geheel af met enkele lasagnevellen
  10. Herhaal dit enkele malen en eindig met een laagje saus
  11. Strooi de rest van de kaas erover en bak de lasagne± 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha