lplermagronen mit Apfelschnitzen

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 640 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125°C of gasovenstand 2
  2. Breng de aardappelschijfjes in een pan met ruim water en zout aan de kook, voeg de macaroni toe en laat alles afgedekt ± 8 minuten koken
  3. Vet intussen de schaal in
  4. Pel de uien en snijd ze in halve ringen
  5. Pel de knoflook en hak het teentje fijn
  6. Laat de aardappelschijfjes en de macaroni in een vergiet uitlekken
  7. Schil de appels en snijd ze in stukjes
  8. Schep 1/3 deel van het aardappel-macaronimengsel in de schaal, strooi er 1/3 deel van de kaas over, herhaal dit en eindig met kaas
  9. Laat de kaas in het midden van de oven in ± 15 minuten smelten (= älplermagronen)
  10. Verhit in een pan 1/2 eetlepel boter en verwarm de appels op laag vuur ± 2 minuten
  11. Voeg het kaneelpoeder, de appelcider en de suiker toe en verwarm alles afgedekt op laag vuur ± 7 minuten
  12. Verwijder het deksel en laat het vocht ± 2 minuten op hoog vuur iets inkoken (= apfelschnitzen)
  13. Verhit intussen in een pan de rest van de boter en bak de ui en de knoflook al omscheppend ± 2 minuten
  14. Neem de Ä;lplermagronen uit de oven en schep het uimengsel erop
  15. Breng in het bakvet van de ui de melk en de slagroom aan de kook, breng op smaak met peper en zout en schenk het over de magronen
  16. Serveer de Apfelschnitzen erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha