Aspergerisotto

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3046 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd van de witte asperges de houtige onderkant af en schil ze
  2. Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm, kook ze in water met zout in 10-20 minuten gaar en laat ze uitlekken
  3. Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af en snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm
  4. Houd ze apart
  5. Snipper de sjalotjes
  6. Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten
  7. Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee
  8. Roerbak de groene asperges mee
  9. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen
  10. Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden
  11. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog
  12. Blijf roeren
  13. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto
  14. Voeg naar smaak peper toe
  15. Schaaf van de rest van de kaas, bijvoorbeeld met een dunschiller, mooie flinters
  16. Snijd de zalm in repen en warm die samen met de witte aspergestukjes in de risotto mee
  17. Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinters

Reageer zelf op dit recept

kaptcha