Groene kruidenrisotto met kip

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3952 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn
  2. Snijd de champignons in vieren
  3. Kook de kipfilet in de kippenbouillon zachtjes gaar
  4. Neem het vlees uit de pan en schuim de bouillon af
  5. Snijd de afgekoelde kipfilet in stukjes
  6. Hak alle kruiden fijn
  7. Verhit de olijfolie en bak de ui en de champignons hierin tot de ui zacht en glazig (niet bruin) is
  8. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de rijst toe
  9. Schep alles goed om en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn
  10. Voeg 1 dl van de bouillon toe (pas op voor spatten) en schep de rijst om
  11. Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen
  12. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe
  13. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen
  14. Roer regelmatig om
  15. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn
  16. Schep de kipstukjes, de pesto en de Parmezaanse kaas door de rijst en warm het geheel goed door
  17. Schep er tenslotte de kruiden door en breng de risotto op smaak met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker07 jul 2008 om 14:30 Reageer

    het ziet er zo al lekker uit, dat ik het ga maken in het restaurant van de luchtverkeersleiding op schiphol.even kijken of we deze mannen en vrouwen tevreden kunnen stellen met jou risotto.willy


Reageer zelf op dit recept

kaptcha