Herfstrisotto met gemengde paddestoelen doperwtjes en gebakken bacon

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2944 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de knoflook
  2. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze grof
  3. Laat de doperwtjes ontdooien
  4. Verwarm de boter en bak de bacon knapperig
  5. Neem de plakjes uit de pan en fruit de knoflook ± 5 minuten in het bakvet
  6. Bak de paddestoelen al omscheppend 1 minuut mee en bak de rijst mee tot de korrels glazig zien
  7. Voeg de wijn toe en verwarm tot de wijn is opgenomen
  8. Voeg 2 dl bouillon toe en breng het rijstmengsel aan de kook
  9. Kook alles, onder regelmatig roeren, op laag vuur zonder deksel tot al het vocht is opgenomen
  10. Voeg nu telkens 2 dl bouillon toe en kook op laag vuur tot alle bouillon is op gebruikt
  11. Kook alles in ± 25 minuten gaar
  12. Voeg na 15 minuten de doperwtjes toe
  13. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat even staan
  14. Voeg naar smaak peper toe en garneer de risotto met de bacon

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha