Peterselie-citroenrisotto

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3148 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de rijst en laat hem uitlekken
  2. Snipper het uitje heel fijn
  3. Boen de citroen schoon en rasp de schil af
  4. Knip het groen van 3 takjes peterselie heel fijn en meng de citroenrasp en de peterselie door de geraspte kaas
  5. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de rijst hierin al omscheppend tot deze begint te sissen
  6. Verwarm intussen de bouillon, aangevuld met water tot 1 1/4 liter
  7. Blus de rijst af met de witte wijn en laat het vocht al roerend opnemen
  8. Voeg nu in delen, al omscheppend, de bouillon toe; dit duurt in totaal 15-20 minuten
  9. Breng de gare maar nog vochtige rijst op smaak met 2-3 eetlepels boter en wat zout, peper en nootmuskaat en roer het peterseliemengsel erdoor

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha