Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Risotto met appel en noten
risotto
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
2732 x
Print
Ingrediënten
2 stevige friszure appels
75 gr ontvliesde hazelnoten
75 gr gedroogde abrikozen
25 gr boter
250 gr rondkorrelrijst (of paprijst)
3 1/2 dl appelsap
2 dl droge of halfdroge witte wijn
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
de rasp van 1 citroen
1 dl slagroom
1-2 eetlepels honing
citroensap
Bereiding
Schil de appels en snipper het vruchtvlees grof
Rooster de hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en hak ze klein
Snijd de abrikozen in kleine reepjes
Smelt de boter in een braadpan, schep de rijst erin en fruit al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden
Verwarm het appelsap en de wijn, los de suiker en de vanillesuiker erin op en het voeg er het citroenrasp aan toe
Voeg al roerend in gedeelten het vocht aan de rijst toe en laat het opnemen
Voeg bij het laatste beetje vocht ook de appel en de abrikozen toe
Verwarm de rijst omscheppend 10 minuten en roer er dan de slagroom en de honing bij
Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat suiker en bestrooi met de noten
Soortgelijke recepten
Noten-kruidencake met appelvulling
20 min
Engelse appeltaart
20 min
Appeltaart Engels
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679113x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542203x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
422890x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok