Risotto met appel en noten

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2108 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de appels en snipper het vruchtvlees grof
  2. Rooster de hazelnoten al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin, neem ze uit de pan en hak ze klein
  3. Snijd de abrikozen in kleine reepjes
  4. Smelt de boter in een braadpan, schep de rijst erin en fruit al omscheppend tot de rijstkorrels glazig worden
  5. Verwarm het appelsap en de wijn, los de suiker en de vanillesuiker erin op en het voeg er het citroenrasp aan toe
  6. Voeg al roerend in gedeelten het vocht aan de rijst toe en laat het opnemen
  7. Voeg bij het laatste beetje vocht ook de appel en de abrikozen toe
  8. Verwarm de rijst omscheppend 10 minuten en roer er dan de slagroom en de honing bij
  9. Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat suiker en bestrooi met de noten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha