Risotto met courgette en gerookte zalm

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5012 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn
  2. Snijd de courgette in staafjes of blokjes
  3. Snijd de gerookte zalm in stukjes
  4. Hak de blaadjes van de dille fijn
  5. Smelt de boter en fruit de ui zacht en glazig (niet bruin)
  6. Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn
  7. Voeg de witte wijn en de courgette toe en roer de rijst om
  8. Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen
  9. Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe; wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen
  10. Roer regelmatig door
  11. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn
  12. Schep er tenslotte voorzichtig de dille, de crème fraîche en de zalm door
  13. Breng de risotto op smaak met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha