Risotto met groene asperges

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2423 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de harde eindstukjes van de asperges
  2. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm en kook die in de bouillon in ± 7 minuten beetgaar
  3. Neem ze uit de bouillon en bewaar deze
  4. Snipper de sjalotjes en fruit ze zachtjes met de knoflook uit de pers in de olie in een wok of grote braadpan
  5. Voeg de rijst toe en roerbak tot deze glazig is
  6. Voeg de wijn toe en roer regelmatig om, zodat de rijst al het vocht kan opnemen
  7. Voeg dan bij beetjes en af en toe roerend de bouillon toe, zodat de rijst het vocht opneemt (dit duurt in totaal ± 20 minuten)
  8. Voeg na ± 15 minuten de aspergestukjes toe
  9. Voeg op het laatst de room toe en schep er de gehakte peterselie door
  10. Schep de rucolamix met 3 eetlepels balsamicodressing om, verdeel dit over 4 borden en schep de risotto erbij
  11. Schaaf er flink wat kaas over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha