Risotto met lentegroenten rucolapesto en pecorino

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2197 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de pesto met rucola
  2. Gebruik hiervoor bij voorkeur kruidenolie
  3. Fruit de uien in de helft van de boter
  4. Verwarm de bouillon in een aparte pan
  5. Voeg de rijst bij de uien en bak deze onder voortdurend roeren mee tot de rijst glazig wordt
  6. Blus af met de wijn, voeg eventueel saffraan toe en laat het geheel inkoken
  7. Voeg nu 1/10 van de bouillon toe en houd de rijst voortdurend in beweging
  8. Voeg, als de bouillon is opgenomen, opnieuw 1/10 van de bouillon toe
  9. Herhaal dit tot de rijst 'al dente' is
  10. Voeg de rest van de boter, de Parmezaanse kaas toe en naar smaak peper en zout toe
  11. Snijd ± 2 cm van de onderkant van de asperges
  12. Blancheer alle groenten afzonderlijk van elkaar in ruim water
  13. Schep de groenten door een beetje olie en zet ze apart
  14. Vermeng de risotto met de rucolapesto en verdeel dit over de borden
  15. Schep het groentemengsel over de risotto en serveer het gerecht met wat geschaafde pecorino en eventueel nog wat zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha