Risotto met mediterrane groenten en twee kazen

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2542 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes
  2. Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat dat in een vergiet 30 minuten intrekken
  3. Spoel de blokjes dan af en laat ze uitlekken
  4. Snipper de ui heel fijn
  5. Laat de gedroogde tomaten uitlekken (houd 4 eetlepels van de olie apart)
  6. Snijd de paprika's in halve repen
  7. Meng het tomatensap door de bouillon
  8. Verhit de achtergehouden tomatenolie en fruit de ui hierin tot deze zacht en glazig is (maar niet bruin)
  9. Knijp de knoflook erboven uit, voeg de aubergine, de courgette, de gedroogde tomaten, de paprika en de oregano toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee
  10. Voeg dan de rijst toe
  11. Schep alles goed om en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zien
  12. Voeg 1 dl van de tomatenbouillon toe en schep de rijst om
  13. Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen
  14. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe
  15. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen
  16. Roer regelmatig door
  17. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn
  18. Schep de geraspte kaas door de rijst en blijf verwarmen tot de kaas is gesmolten
  19. Breng de risotto op smaak met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha