Risotto met mosselen

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1973 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en fruit deze in 40 gr boter
  2. Schep de rijst erbij en bak deze op vrij hoog vuur 5 minuten
  3. Maak intussen 9 dl visbouillon van kokend water met 2 visbouillontabletten
  4. Blus de rijst af met de kookwijn
  5. Voeg in delen, in ± 15 minuten, de bouillon toe en laat het vocht steeds door de rijst opnemen
  6. Snijd de wortels en de bleekselderij in reepjes
  7. Was de mosselschelpen en zoek ze uit
  8. Schep, zodra al het vocht is toegevoegd, de groenten en de mosselen op de rijst, dek de pan af en laat het gerecht, onder af en toe omscheppen, in 15 minuten gaar worden
  9. Knip flink veel peterselie en selderijblad en strooi dit over het gerecht
  10. Breng het op smaak met (zee)zout en witte peper uit de molen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha