Risotto met paddestoelen II

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1519 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers in 2 eetlepels olijfolie
  2. Zoek de gemengde paddestoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel kleiner, maar laat ze herkenbaar
  3. Snipper de sjalotjes
  4. Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddestoelen en de sjalotjes kort op hoog vuur
  5. Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan
  6. Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de rijst glazig wordt
  7. Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon (van 1 pot bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en laat dit opnemen
  8. Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is
  9. Meng er op het laatst de prei door
  10. Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden
  11. Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de paddestoelen toe en warm ze mee
  12. Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door de rijst
  13. Rasp de oude kaas en geef die er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha