Risotto met zeevruchten

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1476 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los het bouillontablet op in 8 dl heet water
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook
  3. Verwarm de helft van de margarine en fruit de ui en de knoflook ± 3 minuten
  4. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel ± 3 minuten
  5. Voeg de wijn toe, breng het aan de kook en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
  6. Voeg daarna al omscheppend scheut voor scheut de bouillon toe
  7. Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de bouillon door de rijst is opgenomen
  8. Laat de rijst met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken en laat de risotto van het vuur af dan nog ± 5 minuten staan
  9. Spoel intussen de garnalen onder koud water af en snijd de crabsticks in stukjes
  10. Schep de garnalen, de crabsticks en de mosselen vervolgens door de risotto en warm het gerecht nog ± 5 minuten door
  11. Roer nu de rest van de margarine en de peterselie door de rijst en breng het op smaak met zout, peper en citroensap
  12. Garneer het gerecht met de schijfjes citroen
  13. Lekker met een komkommersalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha