Risotto met zomergroenten

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1135 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 3/4 liter water aan de kook en los hierin 1 1/2 bouillontablet op
  2. Snipper de ui en fruit deze in een wok of hapjespan in 3 eetlepels olie
  3. Knijp er de knoflook boven uit
  4. Schep de rauwe rijst erbij en bak die al omscheppend glanzend
  5. Voeg in delen van 1 dl de bouillon toe en laat die door de rijst opnemen, voordat u de rest toevoegt
  6. Houd 2 dl bouillon apart en bereid de witte wijnsaus hiermee
  7. Schep na 10 minuten de diepvriesgroenten door de rijst
  8. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm
  9. Snijd de hamplakken in reepjes
  10. Schep de asperges, de ham en de saus bij de rijst en warm de risotto nog 5 minuten door
  11. Schep er wat gehakte peterselie door
  12. Serveer de kaas erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha