Risottotaartjes met morilles en cantharellen

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1019 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gedroogde morilles volgens de aanwijzingen op de verpakking ± 30 minuten in heet water
  2. Laat ze uitlekken, zeef het weekvocht en bewaar het
  3. Spoel de morilles zorgvuldig met water en knijp ze goed uit
  4. Snipper de sjalotjes en de knoflook
  5. Snijd de lente-uitjes in de lengte in heel dunne repen
  6. Verhit 2 eetlepels olie, bak de cantharellen tot alle vocht is verdwenen en neem ze uit de pan
  7. Verhit 2 eetlepels olie en bak de morilles en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten
  8. Voeg de cantharellen en 5 eetlepels weekvocht toe en warm ze even mee
  9. Houd het paddestoelenmengsel warm
  10. Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot al omscheppend ± 3 minuten
  11. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ± 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen
  12. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen
  13. Voeg deel voor deel de rest van het weekvocht en de kippenbouillon toe en kook de risotto in 20-25 minuten gaar
  14. Roer de paddestoelen en de boter in vlokjes door de risotto en breng op smaak met zout en versgemalen peper
  15. Zet een bakring, doorsnede ± 10 cm, op een bordje en schep er 1/4 deel van de risotto in
  16. Druk iets aan en verwijder de bakring dan voorzichtig
  17. Maak op dezelfde wijze nog 3 taartjes
  18. Schaaf de Parmezaanse kaas erboven en garneer met de lente-ui
  19. Lekker met een groene salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha