Roerbakrisotto

risotto
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 858 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 7 1/2 dl water aan de kook en los de bouillontabletten hierin op
  2. Snipper de ui
  3. Snijd de paddestoelen kleiner
  4. Snijd de ham in reepjes
  5. Verhit een wok, schenk er 3 eetlepels olie in en roerbak de champignons 5 minuten
  6. Schep de uien erbij (voeg wat olie toe) en fruit de ui
  7. knijp er de knoflook boven uit
  8. Schep de rijst erbij en roerbak 4 minuten
  9. Schenk de wijn erbij en laat deze door de rijst opnemen
  10. Voeg de warme bouillon in delen van 1 dl toe en laat het vocht steeds opnemen
  11. Voeg de boontjes of erwtjes toe en laat de risotto nog 5 minuten garen
  12. Schep er 1 dl room door en breng de risotto op smaak met zout en peper
  13. Knip eventueel wat peterselie fijn en schep die met 2 eetlepels kaas door de rijst
  14. Geef de rest van de kaas er apart bij

Reageer zelf op dit recept

kaptcha