Aardappel-kipsalade met tandoorisaus

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2504 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in 8 partjes en kook die in een pan met weinig water en zout in ca 10 minuten beetgaar
  2. Pel de ui en snipper hem heel fijn
  3. Verhit in een steelpan de olie en fruit de ui hierin in ca 2 minuten zachtjes glazig
  4. Pel de knoflook en pers die erboven uit
  5. Roer er de tandoorikruiden door en bak die ca 1 minuut zachtjes mee
  6. Doe het uimengsel over in een kom en roer de yoghurt en het citroensap erdoor
  7. Spoel de aardappelen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken
  8. Snijd de kip in reepjes en halveer die
  9. Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes
  10. Knip de munt en de koriander in een kopje fijn
  11. Schep de aardappelen, de kip, de paprika en de kruiden door de tandoorisaus en breng het geheel op smaak met zout
  12. Zet dit tot het gebruik in de koelkast
  13. Was de komkommer, snijd een halve komkommer in dunne plakjes, halveer de andere helft in de lengte, verwijder de pitjes en snijd hem in kleine blokjes
  14. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes
  15. Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuiringetjes door de salade
  16. Doe de salade dan over in een slaschaal, leg de komkommerplakjes langs de rand en strooi er de rest van de bosuiringetjes over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha