Aspergesalade Limburgse

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1082 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kijk de krielaardappeltjes na op vergeten ogen en kook ze in wat water met wat zout bijna gaar
  2. Schil en gaar intussen de asperges (mooie punten en stukken) op de gebruikelijke wijze
  3. Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes
  4. Was de sla, zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze in een slamandje of slacentrifuge droog
  5. Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes
  6. Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden; het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen
  7. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes
  8. Kook de eieren hard (10 minuten)
  9. Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graten en velletjes
  10. Snijd de zalm fijn
  11. Pel 2 eieren en hak het eiwit en de dooier apart fijn
  12. Snijd het derde ei in plakjes
  13. Snijd de asperges in handzame stukjes, houd wat mooie punten achter voor de decoratie
  14. Snijd de augurk in stukjes
  15. Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakt ei en zalm
  16. Schep er de mayonaise door en verdeel de salade over de slablaadjes
  17. Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha