Bonjan salat Kruidige Afghaanse auberginesalade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1845 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan
  2. Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin
  4. Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen
  5. Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en 1/2 theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen
  6. Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast
  7. (U kunt de salade in de koelkast enkele dagen goed houden)
  8. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker11 jun 2014 om 15:37 Reageer

    heerlijk, apart smaakje in die saus, zowel warm als koud erg lekker!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha