Borani bademjan aubergine-yoghurtsalade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 834 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in tween, snijd er dan schijfjes van 5 mm dik van, besprenkel die royaal met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet
  2. Spoel ze grondig af met koud water en droog ze in een theedoek
  3. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de aubergines aan iedere kant goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier
  4. Vermeng de yoghurt met wat zout en de knoflook en klop alles wat op
  5. Leg een laag afgekoelde aubergines op een schaal (laat de schijfjes een beetje overlappen), kruid met peper en spreid er wat yoghurt over uit
  6. Herhaal dit proces en eindig met een laag yoghurt
  7. Zet de schaal afgedekt in de koelkast om volledig koud te worden
  8. Dien op met gehakte walnoten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha