Familierecept Elise

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1046 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ik heb er even over nagedacht
  2. Van mijn moeder heb ik namelijk een familierecept, en aangezien ik toch niemand heb om het aan door te geven, wil ik het best met jullie delen
  3. Het kan heel feestelijk worden gemaakt, en is het meest geschikt voor een lekker warme dag
  4. Maar ook nu zal het wel smaken
  5. Het is niet vegetarisch, maar als kind heb ik een variatie ontdekt
  6. Dan is het nog niet volwaardig, maar wel zonder vis in dit geval
  7. Kijk onderaan bij de variaties
  8. Aardappelen gaar koken, dan stampen, toevoegen van melk (optioneel), zoetzure sap van het blikje uitjes (niet alles - uitproberen), en het sap van het blikje zalm, peper en zout
  9. En eventueel WAT mayonaise erin voor de smeuiigheid
  10. Het moet een massa worden wat met de handen tot een soort deeg kan worden gemaakt
  11. Moet net zo droog zijn dat het niet aan de handen blijft plakken
  12. op grote borden (per persoon, of juist sierborden) de slabladeren leggen
  13. van het aardappelmengel ballen maken en leuk versieren op de borden
  14. je kunt ook figuren maken en leggen als je creatief bent
  15. Hierna versieren met uitjes, de zalmstukjes leuk verdelen, wat mayonaise hier en daar opspuiten
  16. Natuurlijk wordt het mooier met de tomaten, eieren en augurken erbij
  17. Dit gerecht kan heel goed een paar uur in de koelkast worden gelegd
  18. Het is zowel koud als warm lekker
  19. (dus ook voor een buffet zeer geschikt) (voor kinderen heel leuk om hun eigen bordje te maken)

Reageer zelf op dit recept

kaptcha