Goi muc Vietnamese inktvissalade met tamarinde

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 981 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de inktvis in stukjes van 6 cm
  2. Week de tamarinde in 2 lepels heet water gedurende 5 minuten zodat het oplost
  3. Wrijf door een zeef om de pitten te verwijderen en meng met de vissaus, limoensap, suiker, knoflook, ui en lomboks
  4. Kook de sereh 3 minuten in een grote pan water met zout
  5. Voeg op hoog vuur de inktvis toe en kook 1 minuut tot de stukken beginnen te krullen en ondoorzichtig worden
  6. Laat dan uitlekken
  7. Doe de warme inktvis bij de dressing en schep goed om, laat dan tot kamertemp afkoelen en schep steeds om
  8. Meng munt en koriander door de inktvis, laat eventueel verder afkoelen
  9. Verdeel de salade over de borden en strooi de pinda's er over
  10. De inktvis kan ook geroosterd worden en dan met de overige ingrediƫnten worden gemengd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha