Groentesalade met tomaten-basilicumdressing

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1866 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de geschrapte worteltjes, de knolselderij en de artisjokbodems in batonnets
  2. Haal de sperziebonen af
  3. Pel de sjalotten en snipper ze
  4. Verhit voor elke groente afzonderlijk 1,5 eetlepel olijfolie en zet de groente erin aan, voeg een scheutje water toe en laat ze beetgaar smoren
  5. Giet ze af
  6. Smoor de sjalot glazig in de resterende olijfolie
  7. Vermeng alle groenten en de sjalot
  8. Snijd het basilicum voor de dressing in ragfijne reepjes
  9. Roer de mosterd met de olijfolie, de wijnazijn, de tomatenketchup en zout en peper naar smaak door elkaar, roer het basilicum erdoor en meng de helft ervan door de groenten
  10. Ontvel de vleestomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes
  11. Meng ze door de resterende dressing
  12. Bekleed een platte schaal met slabladeren; schep de salade erop
  13. Sprenkel de resterende dressing rondom
  14. Garneer met de olijven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha