Herfstslaatje met pecannoten

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 845 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het witloof in gelijke reepjes
  2. Le deze even in water met een snuifje zout
  3. Hak de noten grof
  4. Snijd de tomaten in 4 partjes en snijd ze in 2 of 3
  5. Snijd het spek in reepjes en bak ze in een noot hete boter
  6. Laat ze uitlekken op absorberend papier
  7. Doe in een mengkom de mosterd, de verse dragon, de gehakte bieslook en de sjalotjes
  8. Meng alles goed
  9. Voeg de azijn toe en meng nogmaals
  10. Werk op met de walnotenolie en breng op smaak met peper en zout
  11. Schik de salades in een (houten) kom
  12. Voeg de maïs, de tomaten en het witloof toe
  13. Vermeng het slaatje luchtig met de handen
  14. Lepel er een beetje vinaigrette over en vermeng nog even met de handen
  15. Strooi er nog wat pecannoten en spek over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha