Kartoffel salade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1719 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kies aardappelen die vast kokend zijn
  2. Met schil koken, moeten nog stevig zijn, een beetje glazig is prima
  3. Af laten koelen en pellen, in tamelijk dunne plakjes snijden, als ze een beetje aan elkaar kleven is het oké
  4. Bodem heet water in een pan, 1 a 2 cm
  5. Hier in 1 eetlepel zout oplossen en de gesnipperde ui toevoegen
  6. Dit ca
  7. 10 minuten laten staan
  8. Slasaus en mayo aan het water mengsel toevoegen in de verhouding 1 : 2 toevoegen
  9. Tegen lodderig aan, niet te dik laten worden
  10. Peper naar smaak toevoegen
  11. Enkele takjes fijngesneden verse peterselie toevoegen en nadien de aardappels er bij doen
  12. Voorzichtig omgooien, als het te dik is water toevoegen, indien te dun mayo en slasaus
  13. Zoals U ziet zijn maten en gewichten niet erg precies genoemd, ik kan U hier ook niet aan helpen ik doe het meestal allemaal wat op gevoel zoals boven wordt omschreven
  14. Bovendien geeft dit misschien meer vrijheid om de portie zo groot of klein te maken als U zelf wilt

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker18 mei 2011 om 10:39 Reageer

    Lekker, dank!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha