Linzensalade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 932 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de linzen minstens een uur in ruim koud water, giet af en spoel af onder stromend water
  2. Zet op met het water of bouillon en een gepelde en doormidden gesneden teen knoflook
  3. Kook op matig vuur met de deksel op de pan in 20 minuten gaar
  4. Maak de vinaigrette door eerst mosterd en azijn te mengen en dan lepelsgewijs de olie erdoor te roeren
  5. Op smaak brengen met zout
  6. Giet de linzen af verwijder de knoflook en leg de warme linzen in een grote platte schaal
  7. Roer de vinaigrette erdoor
  8. Snij het vruchtvlees uit de citroen, snij de schil in kleine stukjes
  9. Snipper (niet persen) het 2e teentje knoflook en meng met de citroenschil en peterselie door de linzen
  10. Op smaak brengen met zout en peper
  11. Koel maar niet ijskoud serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha