Mangosalade met pinda-koriandersaus appel- chips

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 868 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden
  2. Was de appel en boor het klokhuis eruit
  3. Schaaf de appel in flinterdunne plakken en besprenkel met citroensap
  4. Leg op een anti-aanbak-ovenmatje of heel licht ingevet bakpapier en laat in het midden van de oven in 2 uur knapperig bakken
  5. Schil de mango en verwijder de pit
  6. Schil de rettich
  7. Schaaf mango en rettich in flinterdunne plakken en doe met de spitskool in een schaal
  8. Schep azijn en zout er voorzichtig door
  9. Laat 1/2 uur staan
  10. Pers de limoen uit, knip de koriander fijn en doe beide met 2 lepels water, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder in een kom, roer tot een dressing
  11. Verdeel de salade over 4 bordjes en sprenkel de dressing erover
  12. Strooi de appelchips erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha